MARE Popularis

Photographs submitted by MARILENA MATAS MINGALLON

  • Rompiendo la calma

    Rompiendo la calma

    MARILENA MATAS MINGALLON

    La fuerza del mar en su estado más implacable evoca sensaciones contrastantes de asombro, miedo, pasión y diversión.

  • Cascada marina

    Cascada marina

    MARILENA MATAS MINGALLON

    Nieblas marinas envuelven la reserva marina de es Vedrà, velando su mar turquesa de aguas cristalinas.

  • Mar en furia

    Mar en furia

    MARILENA MATAS MINGALLON

    La fuerza del mar en su estado más implacable evoca sensaciones contrastantes de asombro, miedo, pasión y diversión.

Other photos

  • La poma prohibida

    La poma prohibida

    Carles Tarancon Melià

    "Mare, vull ser pescador i no frare Que sóc fill de pescador I malgrat el teu dolor Jo tinc les venes salades"

  • Disfrutando del azul!!

    Disfrutando del azul!!

    José Salmerón Pérez

    El buceo se ha convertido gracias a la concienciación de las personas que lo practicamos en un deporte respetuoso con el mar y una actividad enriquecedora para las comunidades donde se practica.

  • Knights of the Night

    Knights of the Night

    Hidde Juijn

    Knights of the Night Welcome to 'The Kingdom of Yabisa,' where we dive into the fascinating world of octopuses! On the left side, we have the dashing Common Octopus (Octopus vulgaris) and the dazzling White Spotted Octopus (Callistoctopus macropus) on the right. The Common Octopus is a true chameleon of the sea. Its colour palette ranges from sultry dark reddish brown to elegant white, with a mind-boggling array of fifty shades of grey in between. In contrast, the White-Spotted Octopus prefers a classic look, rocking a rusty red outfit adorned with pristine white spots. When it's in a tizzy, it can turn as red as a show-stopping mushroom with clear white dots—or even full-on snowball white. Now, let's talk about arm length, shall we? The White Spotted Octopus is the undisputed limb-length champion, boasting arms almost twice as long as the Common Octopus. These tentacles are so lengthy that sometimes even the octopus gets tangled up in its embrace! Imagine trying to untangle that underwater hug. Let's help them by creating protected marine reserves where the two knights can have their disputes without fear of extinction!

  • ¡Con orgullo, el plumero!

    ¡Con orgullo, el plumero!

    Rafael Feliu

    Sabella spallanzanii, es un anélido poliqueto fascinante que juega un papel crucial en el ecosistema marino. Con su cuerpo cilíndrico y sus filamentos en forma de pluma, estos organismos no solo embellecen nuestros océanos, sino que también ayudan a mantener el equilibrio ecológico.

  • Un canvi de cicle

    Un canvi de cicle

    David Medina i Bombardó

    Qui del mar està a prop, molt s'arrisca. En l'incansable carícia de les aigües sobre les aparentment impertorbables roques cornades sovint d'esvelts i orgullosos pins, en solen esdevenir en desenllaços inesperats. Aquestes suposades inofensives carícies poden esdevenir fortes galtades en moments d'agitació, en moments que la natura necessita fer-se sentir. La més imponent de les roques pot trontollar i fer caure la seva corona dins el mar, cedint impotent a les impertinències dels embats. Una vegada vençuda i fora de l'esguard de la roca, aquest esvelt pi es converteix en un indefens joguet a mercè de les carícies capritxoses de l'aigua. Perdudes les arrels el seu llit, aquell imponent pi, ara sense vida, va esdevenint un ésser inert que es transforma. Es va despullant del brancatge que l'honorava, de l'escorça que el protegia fins arribar a perdre fins l'ànima, desfent-se a bocins i perdre completament l'essència, l'ésser que havia estat. Passat el temps, no serà res més que pols barrejada a l'arena a l'esguard de l'aigua en que un temps s'emmirallava.

  • MEDITERRANI ENFURIT

    MEDITERRANI ENFURIT

    DIDAC FAUS MOMPARLER

    El Mar Mitològic està enfurismat. Crema a gairebé trenta graus com una banyera calenta plena de meduses viscoses. Ja no fa olor de salnitre i té enredada la cabellera de les seves algues. El Mediterrani és la postal de l'Estiu, però és un paradís brut i derrotat. I al seu fons observen els ulls buits dels que no van poder arribar a la costa. No queden Faros als seus litorals. És un Mar cec que va oblidar les naumàquies dels vells déus. I Posidó llança la seva ira contra les sorres perquè no reconeix el Color de la seva Mare Nostrum. El Mar Fenici, Cartaginès, Grec, Romà va perdre les brúixoles de la Història i ara és un toll contaminat. Ulisses mai no arribaria a Ítaca perquè perdria el rumb d'un mar que ja no és mar. Aquesta fotografia és tal com s'ha fet, només s'ha tret un parell de gotes d'aigua de la lent. És una exposició llarga de quatre segons per caçar els Rajos i està feta a Cap de Formentor.

  • La Via Làctia sobre Sa Dragonera

    La Via Làctia sobre Sa Dragonera

    Paula Gallego Huguet

    La via làctia cau sobre l'illa de Sa Dragonera, uns estels fugaços es creuen amb el desig de cuidar-la, una illa de bellesa i fragilitat. Històricament, Sa Dragonera ha estat amenaçada per projectes d'urbanització que podrien haver destruit el seu ecosistema únic. Avui, com a part de la reserva marina, l'illa suporta una rica biodiversitat que necessita la nostra protecció. La contaminació lumínica, provocada per l'activitat humana, amenaça la vida nocturna de moltes espècies i la qualitat dels ecosistemes. Cada mirada baix els estels ens convida a reflexionar sobre la nostra responsabilitat en la conservació d'aquests espais. Protegir Sa Dragonera no és només una qüestió de preservar la bellesa natural, sinó també de garantir la salut del medi marí i terrestre que ens envolta.

  • Vida sota l'aigua

    Vida sota l'aigua

    Marc Roig Moreno

    La biodiversitat marina és un bé que hem d'arribar a protegir de cara als anys vinents. Peixos com les saupes i sobretot la posidònia, aquesta planta aquàtica que és la clau de la recuperació ecològica de molts ecosistemes marins.

  • Peine

    Peine

    Maria Eugenia Ponce

    Este organismo invertebrado gelatinoso conocido como Ctenóforo es originario del Atlántico occidental, convirtiéndose así en una especie invasora en el mar Mediterráneo. Aunque carece de células urticantes y no representa un peligro para la salud humana, su presencia resulta altamente perjudicial para los ecosistemas invadidos. Fue avistado en aguas superficiales de Cala Sant Vicenç en una mañana de julio de 2024.

  • Respira

    Respira

    Marc Roig Moreno

    El busseig amb tub i ulleres és una manera de conèixer la biodiversitat del fons marí més proper. Trobar un conjunt de peixos que t'envolten et transporta a un altre món. Aquestes activitats cal compartir-les, ja que el coneixement de l'entorn és una bona de manera de protegir-lo.

  • Mediterranea IV

    Mediterranea IV

    Rif

    Dónde está ese lugar en el que sefusionan la luz del exterior con la oscuridad de lo sumergido. El invierno nos regala estos colores que forman cuadros abstractos en aguas tranquilas y poco saturadas de actividades estivales.

  • Mentre bufi el vent

    Mentre bufi el vent

    Sebastian Antonio Bota Ferragut

    En condiciones de viento favorable, los aficionados al kite-surf, wind-surf y similares se reúnen a practicar su deporte en este rincón de la bahia de Pollença. En esta imagen se han modificado los tonos y saturación de color para conseguir el efecto deseado, eso sí, sin añadir ni quitar elementos.

  • Mar i núvols

    Mar i núvols

    Caterina M. Matheu Batle

    Punt de vista diferent: Fotografia feta alrevés el cel vist desde el fons de la mar amb els nuvols al fons

  • Mare meva

    Mare meva

    Magdalena Camps Andersson

    Per els illencs la mar sempre ha estat important, ens ha curats guistipats, fet net ferides i camuflat llàgrimes. A totes es persones connectades al Mediterrani, lo primer que cercam sempre es la mar.

  • Escapism

    Escapism

    Lucas Günther

    When the oceans pounding roar covering shores in mystic haze Pure excitmen's what i saw remembering beloved days. Colossos fall into the sea. Witnessing the come and go meandering walls of ecstasy may be friend or may be foe. Where the abyss shows its teeth Insignificantly i stand Yawing deep under my feet Humid breath of nothern land So untamed this savage breath blows in my eyes and blurres my sight. With all its winterly raw wrath coldth is unfolding all its might.

  • Un dia de vacaciones

    Un dia de vacaciones

    Carmen Villar

    Un día cualquiera de nuestras vacaciones nos vamos a disfrutar del mar. Un mar de transparencias, de aguas cristalinas y de colores intensos. Los pececitos están por todas partes y hacen nuestras delicias. Esforcémonos en conservas estas aguas tal y como las hemos encontrado para que nuestros hijos y nietos puedan disfrutar como lo estamos haciendo nosotros.

  • Face to face

    Face to face

    Iván García Cuevas

    En el fondo del océano, un gran depredador muestra su cara más desafiante, reivindicando por qué es el rey del mar.

  • Bonitos amaneceres.

    Bonitos amaneceres.

    José Salmerón Pérez

    El buceo respetuoso y el buceador concienciado son un perfecto aliado para la conservación del medio marino.

  • En busca del caldero de oro

    En busca del caldero de oro

    Rafael Feliu

    La presencia y abundancia del Tripterygion reflejan la salud de los ecosistemas marinos. Una disminución en sus poblaciones puede indicar problemas ambientales como la contaminación o la degradación del hábitat

  • Somnis de pescador

    Somnis de pescador

    Sebastian Antonio Bota Ferragut

    Esta imagen es una superposición de dos exposiciones propias, una imagen nocturna d'Es Vedrà con un (espectacular) cielo estrellado tomada desde Cala d'Horts, al que he añadido una luna llena fotografiada en un lugar cualquiera de la costa balear. Es una imagen imposible ya que la luna nunca sale desde poniente, de ahí el título de la foto. Aunque bien pensado, mejor así, en el caso en que la imagen fuese posible, Cala d'Hort y alrededores estaría llena de gente,.

  • Dive Punk

    Dive Punk

    César Vicente-García

    El nombre de esta foto está inspirado en los famosos cascos del grupo de música electrónica Daft Punk. Los mejores recuerdos son siempre en compañía, como cuando vas a un concierto con tus amigos, o como cuando vas a bucear, siempre con tu "buddy". Vemos las salas de conciertos siempre llenas, pero mucha menor es en comparación la afluencia de personas que se ponen máscara y tubo, y miran hacia el fondo del mar. Como decía Cousteau, queremos proteger aquello que conocemos, y por ello animo a todo aquel que visita Ibiza (o las Baleares en general), a no solo limitarse a tomar el sol en la playa, sino a dejarse llevar por las olas y a maravillarse con todo lo que podemos encontrar en estas aguas.