MARE Popularis

Fotografías presentadas por José Salmerón Pérez

  • Bonitos amaneceres.

    Bonitos amaneceres.

    José Salmerón Pérez

    El buceo respetuoso y el buceador concienciado son un perfecto aliado para la conservación del medio marino.

  • Disfrutando del azul!!

    Disfrutando del azul!!

    José Salmerón Pérez

    El buceo se ha convertido gracias a la concienciación de las personas que lo practicamos en un deporte respetuoso con el mar y una actividad enriquecedora para las comunidades donde se practica.

  • Anochece en la Bahía de Portman

    Anochece en la Bahía de Portman

    José Salmerón Pérez

    La fauna nocturna que nos encontramos al bucear suele ser única en los buceos, fotografie los últimos rayos de sol y los uní a un ejemplar de pastinaca

Otras fotografías

  • En busca del caldero de oro

    En busca del caldero de oro

    Rafael Feliu

    La presencia y abundancia del Tripterygion reflejan la salud de los ecosistemas marinos. Una disminución en sus poblaciones puede indicar problemas ambientales como la contaminación o la degradación del hábitat

  • Superviviente

    Superviviente

    Laia Bonet Cardona

    Este crinoideo (lirio de mar) pertenece al grupo de los equinodermos y se puede encontrar por encima de los 200m. Su cuerpo tiene forma de copa o cáliz. Cuenta con una serie de placas fusionadas entre sí, varios anillos y un disco central. Tienen simetría pentaradial, es decir, a partir del disco central parten cinco brazos flexibles (rayos) que se ramifican en partes más pequeñas (pínnulas) y se extienden hacia arriba, lo que les da la apariencia de plumas. Pueden contar con 5 a 200 ramificaciones aparentes. Las especies que no tienen tallo poseen apéndices móviles (cirros) en cuyos extremos aparecen pequeños dientes o garras para facilitar su fijación. Se pueden distinguir dos zonas: una oral, donde se ubican la boca, orientada hacia arriba y el ano. A partir de la boca, salen los surcos ambulacrales que se extienden por cada brazo y poseen cilios (pequeñas prolongaciones móviles). Al carecer de corazón, poseen un «sistema vascular sanguíneo»que controla la circulación de un líquido que producen. Como datos curiosos encontramos que se originaron hace 480 millones de años y que de 5 mil especies que había en el mundo, solo unas 700 de ellas han sobrevivido hasta el día de hoy.

  • Un canvi de cicle

    Un canvi de cicle

    David Medina i Bombardó

    Qui del mar està a prop, molt s'arrisca. En l'incansable carícia de les aigües sobre les aparentment impertorbables roques cornades sovint d'esvelts i orgullosos pins, en solen esdevenir en desenllaços inesperats. Aquestes suposades inofensives carícies poden esdevenir fortes galtades en moments d'agitació, en moments que la natura necessita fer-se sentir. La més imponent de les roques pot trontollar i fer caure la seva corona dins el mar, cedint impotent a les impertinències dels embats. Una vegada vençuda i fora de l'esguard de la roca, aquest esvelt pi es converteix en un indefens joguet a mercè de les carícies capritxoses de l'aigua. Perdudes les arrels el seu llit, aquell imponent pi, ara sense vida, va esdevenint un ésser inert que es transforma. Es va despullant del brancatge que l'honorava, de l'escorça que el protegia fins arribar a perdre fins l'ànima, desfent-se a bocins i perdre completament l'essència, l'ésser que havia estat. Passat el temps, no serà res més que pols barrejada a l'arena a l'esguard de l'aigua en que un temps s'emmirallava.

  • Confesiones

    Confesiones

    Pepe garcia vega

    El mar es un lugar que inspira tranquilidad, sosiego y calma, nos ayuda a reflexionar y ver la vida de una manera diferente. Confesiones bajo un manto de estrellas. Un único disparo con revelado en Lightroom y edición en Photoshop para potenciar.

  • Airglow en es Caló

    Airglow en es Caló

    Pepe garcia vega

    Un único disparo. con revelado en lightroom y edición para potenciar en photoshop. Una noche mágica, apenas se oía el susurro del mar, estaba muy calmado parecía estar en sintonía con ese cielo verdoso maravilloso fruto del Airglow. El airglow es un tipo de luminiscencia nocturna habitualmente de color verdoso aunque también puede ser rojiza producido en la atmósfera como consecuencia de la actividad solar, y más concretamente con la emisión de rayos UV y su interacción con las moléculas de oxidrilo y oxígeno. Es por tanto, una reacción de quimioluminiscencia. Su observación visual es compleja.

  • La poma prohibida

    La poma prohibida

    Carles Tarancon Melià

    "Mare, vull ser pescador i no frare Que sóc fill de pescador I malgrat el teu dolor Jo tinc les venes salades"

  • ego vs eco

    ego vs eco

    Gerard pedrero ripoll

    frequentemente he podido observar a algunos fotografos submarinos manipular el entorno y la vida marina para sacar esa foto tan esperada...incluso fotografos mas avanzados participando en concursos de fotografia hasta no tan avanzados aleteando enc una pared llena de cuerno de arce,destrozando todo a su paso,,,que coste tuvo hacer esa foto?valio la pena?

  • La Posidònia i el llaüt

    La Posidònia i el llaüt

    Eduard Cabalin Manresa

    En aquesta fotografía s'aprecia una embarcació tradicional amb les praderes de Posidònia de la Reserva Marina des Freus a Formentera.

  • Mediterranea IV

    Mediterranea IV

    Rif

    Dónde está ese lugar en el que sefusionan la luz del exterior con la oscuridad de lo sumergido. El invierno nos regala estos colores que forman cuadros abstractos en aguas tranquilas y poco saturadas de actividades estivales.

  • Dive Punk

    Dive Punk

    César Vicente-García

    El nombre de esta foto está inspirado en los famosos cascos del grupo de música electrónica Daft Punk. Los mejores recuerdos son siempre en compañía, como cuando vas a un concierto con tus amigos, o como cuando vas a bucear, siempre con tu "buddy". Vemos las salas de conciertos siempre llenas, pero mucha menor es en comparación la afluencia de personas que se ponen máscara y tubo, y miran hacia el fondo del mar. Como decía Cousteau, queremos proteger aquello que conocemos, y por ello animo a todo aquel que visita Ibiza (o las Baleares en general), a no solo limitarse a tomar el sol en la playa, sino a dejarse llevar por las olas y a maravillarse con todo lo que podemos encontrar en estas aguas.

  • Space Invaders

    Space Invaders

    Theo Belafonte

    Las medusas, con su belleza etérea y su danza silenciosa bajo las aguas, representan mucho más que meros habitantes del Mar Menor: simbolizan la delicada relación entre la naturaleza y la vida que en ella fluye. A menudo incomprendidas y maltratadas, estas criaturas transparentes desempeñan un papel vital en la recuperación de este ecosistema, tan frágil y a la vez resiliente. En lugar de percibirlas como una amenaza o molestia, resulta fundamental reconocer su valiosa contribución. Las medusas filtran el agua, regulan las poblaciones de pequeños organismos y contribuyen al equilibrio en un mar que lucha por renacer. Son, en esencia, guardianas invisibles de un mundo sumergido que nos necesita tanto como nosotros a él. Cada medusa arrancada del mar, cada gesto de desprecio hacia ellas, representa un retroceso en la recuperación de este lugar singular. Nos incumbe comprender su importancia, respetarlas y permitirles seguir desempeñando su labor silenciosa. Protegerlas equivale a proteger la vida en el Mar Menor, una vida que, al igual que ellas, depende del equilibrio perfecto entre fragilidad y resistencia.

  • L’instant efímer

    L’instant efímer

    Marc Galceran Mauri

    En un instant efímer, el mar esdevé una dansa de gotes suspeses a l'aire, revelant la seva forma i delicadesa. Cada esquitx és un instant de caos i bellesa que reflecteix la natura indomable del mar. Formentera, juliol de 2020. Aquesta foto va ser presa després de diversos rafagues de fotografies buscant aquella imatge, aquell dibuix i forma que donava l'aigua al xocar amb les roques.

  • La Via Làctia sobre Sa Dragonera

    La Via Làctia sobre Sa Dragonera

    Paula Gallego Huguet

    La via làctia cau sobre l'illa de Sa Dragonera, uns estels fugaços es creuen amb el desig de cuidar-la, una illa de bellesa i fragilitat. Històricament, Sa Dragonera ha estat amenaçada per projectes d'urbanització que podrien haver destruit el seu ecosistema únic. Avui, com a part de la reserva marina, l'illa suporta una rica biodiversitat que necessita la nostra protecció. La contaminació lumínica, provocada per l'activitat humana, amenaça la vida nocturna de moltes espècies i la qualitat dels ecosistemes. Cada mirada baix els estels ens convida a reflexionar sobre la nostra responsabilitat en la conservació d'aquests espais. Protegir Sa Dragonera no és només una qüestió de preservar la bellesa natural, sinó també de garantir la salut del medi marí i terrestre que ens envolta.

  • Respira

    Respira

    Marc Roig Moreno

    El busseig amb tub i ulleres és una manera de conèixer la biodiversitat del fons marí més proper. Trobar un conjunt de peixos que t'envolten et transporta a un altre món. Aquestes activitats cal compartir-les, ja que el coneixement de l'entorn és una bona de manera de protegir-lo.

  • LLums, ombbres i ingravidesa

    LLums, ombbres i ingravidesa

    Fernando Estarellas Calderon

    LLums, ombbres i ingravidesa: sensació inigualable la de flotar a la mar i prendre el sol. Sentir l'onatge i l'oratge a la cara.

  • Si abriésemos a las personas encontraríamos paisajes. Si me abriesen a mí, encontrarían playas.  -Agnès Varda

    Si abriésemos a las personas encontraríamos paisajes. Si me abriesen a mí, encontrarían playas. -Agnès Varda

    Loida

    A través de la fotografía analógica retrato el mar para inmortalizar los sentimientos que nacen cuando estoy en el agua.

  • Seguir les teves passes

    Seguir les teves passes

    Loida

    Al Port d'Addaia, un pare i el seu fill caminen junts per un moll, les seves passes deixant rastre sobre la fusta antiga, mentre el mar es desplega tranquil davant d’ells. En aquesta imatge d’un moment simple i compartit, es reflecteix el vincle entre generacions i la nostra connexió amb la natura. Aquest espai, amb el seu ecosistema delicat i vibrant, ens recorda la responsabilitat que tenim per preservar-lo. Protegim el mar i el seu entorn per garantir que futurs moments com aquest puguin ser viscuts amb la mateixa bellesa i serenor. El nostre compromís amb la conservació és el regal més valuós que podem oferir a les generacions que vindran.

  • MEDITERRANI ENFURIT

    MEDITERRANI ENFURIT

    DIDAC FAUS MOMPARLER

    El Mar Mitològic està enfurismat. Crema a gairebé trenta graus com una banyera calenta plena de meduses viscoses. Ja no fa olor de salnitre i té enredada la cabellera de les seves algues. El Mediterrani és la postal de l'Estiu, però és un paradís brut i derrotat. I al seu fons observen els ulls buits dels que no van poder arribar a la costa. No queden Faros als seus litorals. És un Mar cec que va oblidar les naumàquies dels vells déus. I Posidó llança la seva ira contra les sorres perquè no reconeix el Color de la seva Mare Nostrum. El Mar Fenici, Cartaginès, Grec, Romà va perdre les brúixoles de la Història i ara és un toll contaminat. Ulisses mai no arribaria a Ítaca perquè perdria el rumb d'un mar que ja no és mar. Aquesta fotografia és tal com s'ha fet, només s'ha tret un parell de gotes d'aigua de la lent. És una exposició llarga de quatre segons per caçar els Rajos i està feta a Cap de Formentor.

  • Escapism

    Escapism

    Lucas Günther

    When the oceans pounding roar covering shores in mystic haze Pure excitmen's what i saw remembering beloved days. Colossos fall into the sea. Witnessing the come and go meandering walls of ecstasy may be friend or may be foe. Where the abyss shows its teeth Insignificantly i stand Yawing deep under my feet Humid breath of nothern land So untamed this savage breath blows in my eyes and blurres my sight. With all its winterly raw wrath coldth is unfolding all its might.

  • Noves generacions de nudibranquis

    Noves generacions de nudibranquis

    Fernando Estarellas Calderon

    Noves generacions: Flabellina affinis damunt Padina pavonica, a un dels costat del nudibranqui es pot començar a veure la posta. La posta té forma de cordó ondulat de color rosat.

  • Les onades del mar

    Les onades del mar

    Marc Galceran Mauri

    Aquesta fotografia captura l'instant en què el mar revela la seva naturalesa canviant i eterna. Les onades, en el seu constant moviment, reflecteixen la bellesa visual de l'aigua juntament amb la sensació de llibertat i pau que sempre em transmet el mar. Per a mi, aquesta imatge simbolitza la interminable connexió entre la natura i les nostres emocions, una dansa infinita entre la terra i el mar. Formentera, juliol de 2020. Aquesta foto va ser presa després de diversos rafagues de fotografies buscant aquella imatge que feien les onades del mar al arribar a la sorra i vaig trobar interessant passar-les en blanc i negre, provocant que cadascú s'imagini el color del mar i la sorra.