MARE Popularis

Fotografías presentadas por Maria Eugenia Ponce

  • Clavel en contracción

    Clavel en contracción

    Maria Eugenia Ponce

    No puedo apartar la vista de ella, su belleza estética, sus transparencias, dibujos, reflejos, luces y sombras me invitan a acercarme y percibir su textura, para completar la experiencia sensorial. Por supuesto, me contengo; ella se resguarda, es sumamente urticante, sigue su curso en solitario y en calma, dejándose llevar por la corriente. Su nombre científico es Pelagia Noctiluca, aludiendo a su brillo en la oscuridad.

  • Peine

    Peine

    Maria Eugenia Ponce

    Este organismo invertebrado gelatinoso conocido como Ctenóforo es originario del Atlántico occidental, convirtiéndose así en una especie invasora en el mar Mediterráneo. Aunque carece de células urticantes y no representa un peligro para la salud humana, su presencia resulta altamente perjudicial para los ecosistemas invadidos. Fue avistado en aguas superficiales de Cala Sant Vicenç en una mañana de julio de 2024.

Otras fotografías

  • La Via Làctia sobre Sa Dragonera

    La Via Làctia sobre Sa Dragonera

    Paula Gallego Huguet

    La via làctia cau sobre l'illa de Sa Dragonera, uns estels fugaços es creuen amb el desig de cuidar-la, una illa de bellesa i fragilitat. Històricament, Sa Dragonera ha estat amenaçada per projectes d'urbanització que podrien haver destruit el seu ecosistema únic. Avui, com a part de la reserva marina, l'illa suporta una rica biodiversitat que necessita la nostra protecció. La contaminació lumínica, provocada per l'activitat humana, amenaça la vida nocturna de moltes espècies i la qualitat dels ecosistemes. Cada mirada baix els estels ens convida a reflexionar sobre la nostra responsabilitat en la conservació d'aquests espais. Protegir Sa Dragonera no és només una qüestió de preservar la bellesa natural, sinó també de garantir la salut del medi marí i terrestre que ens envolta.

  • Anochece en la Bahía de Portman

    Anochece en la Bahía de Portman

    José Salmerón Pérez

    La fauna nocturna que nos encontramos al bucear suele ser única en los buceos, fotografie los últimos rayos de sol y los uní a un ejemplar de pastinaca

  • The Kingdom of Yabisa

    The Kingdom of Yabisa

    Hidde Juijn

    It was a cosmic night. It started with an incredible sunset and, while strolling into the sea like an ogre (don't ask), a duo of dolphins hula-hooped out of the water, breaking the flat horizon. Stunning! I rarely see dolphins in this secluded bay, let alone at sunset. Although dolphins are a treat to the eye, I could hear the air raid siren in the kingdom as soon as I submerged myself. WARNING: HIGH ALERT FOR ALL CEPHALOPODS! DOLPHINS SPOTTED!! SEEK SHELTER AND CROSS YOUR TENTACLES! GOOD LUCK TO ALL OF YOU. Thankfully, the alarms cut out, and everything returned to normal. I was floating through a water column in the pitch-dark sea, like an astronaut catching waves in a sea of twinkling stars. Every move created a disco of bioluminescent lights from the phytoplankton. If you dive deeper into the universe of 'The Kingdom of Yabisa,' you will encounter the most wonderful aliens. One of these is, for sure, the magical Bobtail Squid (it's no wonder that NASA is studying these tiny creatures and has made them astronauts in 2021). Let's help them create protected marine reserves where these tiny aliens can roam their unique universe!

  • LA MIRADA DEL CABALLITO DE MAR

    LA MIRADA DEL CABALLITO DE MAR

    Bea Hercsuth

    La protección de las especies vulnerables como los caballitos de mar es una tarea muy difícil debido a la perdida de su hábitat, contaminación del agua.

  • En busca del caldero de oro

    En busca del caldero de oro

    Rafael Feliu

    La presencia y abundancia del Tripterygion reflejan la salud de los ecosistemas marinos. Una disminución en sus poblaciones puede indicar problemas ambientales como la contaminación o la degradación del hábitat

  • Cascada marina

    Cascada marina

    MARILENA MATAS MINGALLON

    Nieblas marinas envuelven la reserva marina de es Vedrà, velando su mar turquesa de aguas cristalinas.

  • Somnis de pescador

    Somnis de pescador

    Sebastian Antonio Bota Ferragut

    Esta imagen es una superposición de dos exposiciones propias, una imagen nocturna d'Es Vedrà con un (espectacular) cielo estrellado tomada desde Cala d'Horts, al que he añadido una luna llena fotografiada en un lugar cualquiera de la costa balear. Es una imagen imposible ya que la luna nunca sale desde poniente, de ahí el título de la foto. Aunque bien pensado, mejor así, en el caso en que la imagen fuese posible, Cala d'Hort y alrededores estaría llena de gente,.

  • L’instant efímer

    L’instant efímer

    Marc Galceran Mauri

    En un instant efímer, el mar esdevé una dansa de gotes suspeses a l'aire, revelant la seva forma i delicadesa. Cada esquitx és un instant de caos i bellesa que reflecteix la natura indomable del mar. Formentera, juliol de 2020. Aquesta foto va ser presa després de diversos rafagues de fotografies buscant aquella imatge, aquell dibuix i forma que donava l'aigua al xocar amb les roques.

  • Respira

    Respira

    Marc Roig Moreno

    El busseig amb tub i ulleres és una manera de conèixer la biodiversitat del fons marí més proper. Trobar un conjunt de peixos que t'envolten et transporta a un altre món. Aquestes activitats cal compartir-les, ja que el coneixement de l'entorn és una bona de manera de protegir-lo.

  • Mare meva

    Mare meva

    Magdalena Camps Andersson

    Per els illencs la mar sempre ha estat important, ens ha curats guistipats, fet net ferides i camuflat llàgrimes. A totes es persones connectades al Mediterrani, lo primer que cercam sempre es la mar.

  • Mar i núvols

    Mar i núvols

    Caterina M. Matheu Batle

    Punt de vista diferent: Fotografia feta alrevés el cel vist desde el fons de la mar amb els nuvols al fons

  • A finales de verano

    A finales de verano

    Miquel Gomila

    Una medusa huevo frito (Cotylorhiza tuberculata) en las aguas de la Serra de Tramuntana, es uno de los acontecimientos de final del verano en el Mar Balear que muchos esperamos para fotografiar cada año. Aunque las medusas tengan mala fama son parte de la riqueza de nuestros mares y alimento de numerosas especies, muchas de ellas amenazadas,

  • Si abriésemos a las personas encontraríamos paisajes. Si me abriesen a mí, encontrarían playas.  -Agnès Varda

    Si abriésemos a las personas encontraríamos paisajes. Si me abriesen a mí, encontrarían playas. -Agnès Varda

    Loida

    A través de la fotografía analógica retrato el mar para inmortalizar los sentimientos que nacen cuando estoy en el agua.

  • MEDITERRANI ENFURIT

    MEDITERRANI ENFURIT

    DIDAC FAUS MOMPARLER

    El Mar Mitològic està enfurismat. Crema a gairebé trenta graus com una banyera calenta plena de meduses viscoses. Ja no fa olor de salnitre i té enredada la cabellera de les seves algues. El Mediterrani és la postal de l'Estiu, però és un paradís brut i derrotat. I al seu fons observen els ulls buits dels que no van poder arribar a la costa. No queden Faros als seus litorals. És un Mar cec que va oblidar les naumàquies dels vells déus. I Posidó llança la seva ira contra les sorres perquè no reconeix el Color de la seva Mare Nostrum. El Mar Fenici, Cartaginès, Grec, Romà va perdre les brúixoles de la Història i ara és un toll contaminat. Ulisses mai no arribaria a Ítaca perquè perdria el rumb d'un mar que ja no és mar. Aquesta fotografia és tal com s'ha fet, només s'ha tret un parell de gotes d'aigua de la lent. És una exposició llarga de quatre segons per caçar els Rajos i està feta a Cap de Formentor.

  • Dos cossos dins del blau

    Dos cossos dins del blau

    Loida

    En aquest espai serè i imponent, la bellesa de dos cossos nedant en la immensitat del blau ens recorda la fragilitat d’aquest ecosistema. Cada onada, cada racó de blau, és un recordatori que la nostra connexió amb el mar ha de ser respectuosa i conscient.

  • Mer Profonde IV

    Mer Profonde IV

    Rif

    De niños, con mi hermano, buceábamos por las rocas de Ses Covetes y cuando nos alejábamos un poco a las "Aguas Profundas", le pedia que bajase hasta el fondo y soltase burbujas de aire...yo las intentaba seguir hasta la superficie y me maravillaba esta claridad de agua y la imperfecta-perfección de cada burbuja.

  • La Via Làctia sobre Sa Dragonera

    La Via Làctia sobre Sa Dragonera

    Paula Gallego Huguet

    La via làctia cau sobre l'illa de Sa Dragonera, uns estels fugaços es creuen amb el desig de cuidar-la, una illa de bellesa i fragilitat. Històricament, Sa Dragonera ha estat amenaçada per projectes d'urbanització que podrien haver destruit el seu ecosistema únic. Avui, com a part de la reserva marina, l'illa suporta una rica biodiversitat que necessita la nostra protecció. La contaminació lumínica, provocada per l'activitat humana, amenaça la vida nocturna de moltes espècies i la qualitat dels ecosistemes. Cada mirada baix els estels ens convida a reflexionar sobre la nostra responsabilitat en la conservació d'aquests espais. Protegir Sa Dragonera no és només una qüestió de preservar la bellesa natural, sinó també de garantir la salut del medi marí i terrestre que ens envolta.

  • Mar en furia

    Mar en furia

    MARILENA MATAS MINGALLON

    La fuerza del mar en su estado más implacable evoca sensaciones contrastantes de asombro, miedo, pasión y diversión.

  • Face to face

    Face to face

    Iván García Cuevas

    En el fondo del océano, un gran depredador muestra su cara más desafiante, reivindicando por qué es el rey del mar.

  • Llibertat

    Llibertat

    Jaume Llinàs Mateu

    Gaudim molt del mar però al mateix temps som incapaços de lluitar per la seva conservació. Molt importants iniciatives com la de MARE.

  • Cala Olivera

    Cala Olivera

    Ricardo Rueda Fernández

    Cala Olivera es una cala de fácil acceso, donde se encuentran una serie de islotes con pequeñas grutas accesibles, ideales para disfrutar en familia.